Zelf heerlijke proteïne repen maken​

Zelfgemaakte eiwitrepen zijn wel zo lekker

Op zoek naar een gezonde en voedzame maaltijdreep zonder onnodige toevoegingen? Met dit recept maak je zelf eiwitrepen boordevol energie, perfect als tussendoortje of voor na een intensieve training. Naast de uitstekende voedingswaarde, zijn deze repen eenvoudig te maken en aan te passen naar jouw smaak.

Variatietips

Dit basisrecept biedt volop ruimte voor creativiteit. Probeer bijvoorbeeld:

  • Gedroogd fruit zoals stukjes abrikoos of rozijnen voor een zoet accent.

  • Specerijen zoals kaneel of vanille-extract voor een andere smaakje.

  • Alternatieve notenpasta’s zoals amandelpasta of cashewnotenpasta.

Heb je zelf een originele variatie geprobeerd? Laat een reactie achter en inspireer anderen!

Proteine repen maken

Voedingswaarde per reep

  • Calorieën: 360

  • Koolhydraten: 25 gram

  • Eiwitten: 30 gram

  • Vetten: 16 gram

Zelf proteïne repen maken​ (4 repen)

Hoeveelheid

4

Repen
Tijd

30

minutes
Calorieën

360

kcal

Ingrediënten

  • 100 gram havermout

  • 100 gram pure chocolade

  • 4 scheppen whey poeder (smaak mag je zelf kiezen)

  • 2 eetlepels pindakaas (of Nutella)

  • 1 theelepel cacao

  • Suiker (of zoetstof) naar smaak

  • Klein scheutje melk (het deeg moet niet te plakkerig worden)

  • Optioneel: walnoten, pinda's of gedroogd fruit

Bereidingswijze

  • Havermout tot meel malen
    Maal de havermout met een staafmixer of keukenmachine tot fijn meel. Dit zorgt voor een gladde structuur van je repen.
  • Maak het basisdeeg
    Meng het havermoutmeel met de whey, pindakaas, cacaopoeder, en suiker (of zoetstof) naar smaak. Voeg een scheutje melk toe en kneed tot een stevig, niet-plakkerig deeg. Voeg eventueel gehakte noten toe voor extra crunch.
  • Vorm de repen
    Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en vorm hier repen van.
  • Smelt de chocolade
    Smelt de pure chocolade au bain-marie. Dit doe je door een kom boven een pan met zacht kokend water te zetten en de chocolade langzaam te laten smelten.
  • Coaten met chocolade
    Haal de repen door de gesmolten chocolade en leg ze op een vel bakpapier. Zorg ervoor dat de repen rondom bedekt zijn met een egaal laagje chocolade.
  • Laat de repen uitharden
    Plaats de repen 20 minuten in de vriezer om de chocolade hard te laten worden. Daarna kun je ze bewaren in de koelkast of voor langere tijd invriezen.

Notitie

  • Bewaar de repen maximaal 5 dagen in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer. Zorg ervoor dat ze luchtdicht verpakt zijn om uitdroging te voorkomen.

Weetje van het recept

Wist je dat pure chocolade van minimaal 70% cacao antioxidanten bevat die bijdragen aan een goede gezondheid? Deze antioxidanten kunnen ontstekingen verminderen en je energielevels ondersteunen, vooral na een zware training.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *